Jucati bre default, si modificati ceva comenzi.
Gen cl_side/forward/backspeed pe 1000 (asa joc eu)
cl_crosshair_traslucent 1
gl_spriteblend 0
cl_dynamiccrosshair 0
hud_fastswitch 1
Ce conteaza pe bune, e sa nu ai DROP/LOSS, si sa prinzi frame-uri maxime. Un monitor LCD, de preferabil Wide-Screen, ajuta foarte mult.
Eu stau cu un veceu de CRT, la 1280x1024 rezolutie suportata maxim, dar rulez cs-u pe 800x600 la 100fps. Totusi, daca ai monitor bazat (adica sa treaba rezolutia de 1280x1024)
poti obtine si 400fps in cs. Si contrar la ce ar spune multi,
diferenta se simte. Stiu ca ochiu uman nu percepe mai mult de 60fps, dar nu vei obtine niciodata, 60, sau 100fps pur. Frame-drops exista, si vor continua sa existe, de aia e indicat sa ai
cat mai multe frameuri cand joci, tocmai pentru a nu observa acele dropuri.
Oricum, pentru a face asta, trebuie intrat in softu de la Placa video (gen AtiCatalist ala, sau daca rulezi pe GeForce, ai nVidia Control Panel), Cautati la performante, sa debifati si/sau sa scoateti complet (De la Aplication Controlled la Off) optiunile de Vertical Sync/Anisotropic/Antialising. Ultimele 2 nu conteaza asa mult, dar fortarea optiunei Vertical Syncronization e vitala obtinerii fps-urilor. Dupa ce ati debifat asta, cand intrati in cs, daca aveti setat in consola fps_max 999 / fps_modem 999, ar trebuie sa aveti 100fps. Tastati apoi in consola "developer 1" si priviti magia. (net_graph 3 pentru monitorizarea Drop/Loss
Acum, sa va spun un secret
(desi multi s-ar putea sa-l cunoasca deja). Sa fie secret pentru cei ce nu-l stiu
)
E vorba de rata de improspatare, strâns legata de rezolutia cu care rulati jocul. Pentru cei cu CRT-uri (ca mine) 85Hz e maxim. Daca rulati cs-u in 1024x768, avand aceeasi rezolutie pe desktop, puteti obtine in cs peste 400fps. Tot ceea ce trebuie facut (pentru Steam users) e sa dati un click dreapta pe joc (in steam) ----> Properties ----> Set Launch Options, apoi tastati " -freq 85" (cu un spatiu inainte de -). Asta va permite jocului sa ruleze pe-o frecventa de reimprospatare de 85 hz. In concordanta cu rezolutiile asemanatoare jocului si desktopului, setarile corect facute in placa video, si comenzile corecte in consola, jucati cel mai fin CS din viata voastra
Pentru cei cu monitor tip LCD, unde ratele is mult mai mari, inloc de -freq 85 puteti pune -freq 100. Aceeasi poveste. (p.s. Pentru non-steam users, setarile se fac cu click dreapta pe scurtatura de pe desktop ----> Properties -----> Target ----> -freq 100
Va trebui sa arate cam asa ""D:\Counterstrike 1.6\hl.exe" -nomaster -game cstrike
-freq 100Sper sa va iasa, unu lucru e cert
diferenta se simte, si performanta e crescuta. Peace out
P.s. Sorry de oftopic imens :-s